single-image

Suport si Rezistenta – Analiza Tehnica

ads

Seria de analize tehnice – Articolul # 1: Suport și rezistență

Suport: o zonă sau un nivel în care prețul este susținut (deține) și nu se încadrează sub acesta.

Rezistență: o zonă sau un nivel în care prețul rezistă (respinge) și nu se rupe deasupra acestuia.

Stop-Loss: un tip specific de comandă utilizat pentru a ieși dintr-o tranzacție dacă se atinge un anumit preț, menit să prevină pierderi suplimentare.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale analizei tehnice este Suport și rezistență.

Liniile de suport și rezistență sunt niveluri care pot fi utilizate pentru a privi tendințele pieței. Aceste cunoștințe vor trece la alte aspecte ale analizei tehnice și este, fără îndoială, una dintre cele mai importante abilități pe care le-ați folosi în tranzacționarea cu acțiune a prețurilor.

În primul rând, care sunt nivelurile de suport și rezistență și cum le puteți identifica?

Nivelurile de asistență sunt un domeniu în care piața deține și revine, deoarece în acea zonă există mai multă cerere decât ofertă – mai mulți cumpărători decât vânzători. Nivelurile de rezistență sunt similare, sunt o zonă în care piața respinge, iar în acea zonă există mai multă ofertă decât cerere – mai mulți vânzători decât cumpărători.

În Figura 1 de mai jos, am subliniat multe dintre multiplele zone de sprijin (verde) și zone de rezistență (roșu).

figura 1

Cum le desenezi?

Există, în general, două tipuri de linii de rezistență și suport care sunt trasate:

1. Linii orizontale plate, utilizate de obicei pentru afișarea zonelor de sprijin / rezistență.

2. Linii de tendință pentru a evidenția modul în care și tendința pieței.

Pentru a desena variația orizontală plană, găsiți un punct în care există o zonă puternică de susținere / rezistență și așezați linia acolo (așa cum se vede în Figura 1).

Pentru a desena linia de trend, trebuie să găsiți cel puțin două puncte în care există fie rezistență, fie suport. Deoarece scopul este de a găsi o tendință pentru aceste suporturi / rezistențe, veți conecta apoi aceste puncte, cu mai multe puncte care indică o tendință mai puternică.

Există, în general, trei moduri principale de utilizare a suportului și a rezistenței:

1. Pentru a intra într-o tranzacție anticipând o inversare, deoarece nu a existat suficient impuls pentru a provoca o rupere. (Figura 2).

Figura 2

2. Pentru a intra într-o tranzacție odată ce apare o ruptură în așteptarea unei mișcări puternice în direcția în care aceasta se rupe (Figura 3).

Figura 3

3. Pentru a face stop-loss-uri pentru a preveni pierderi suplimentare atunci când piața se întoarce împotriva ta (Figura 4). Acest lucru este similar cu numărul 2, dar pentru ieșirea dintr-o tranzacție care pierde merge într-o direcție împotriva ta.

Figura 4

Exemple

Figura 5

În această diagramă a NVIDIA (NVDA), este trasat un nivel de rezistență orizontală și o linie de trend de susținere (Figura 5).

Pentru a tranzacționa nivelul de rezistență, puteți vinde împotriva acestuia cu un stop-loss deasupra acestuia, sau puteți cumpăra odată ce izbucnește cu un stop-loss sub nivelul de rezistență. În ambele cazuri, stop-loss-ul v-ar fi protejat de pierderile ulterioare rezultate din fals în apropierea anului 2007-2008, permițându-vă să reintroduceți o tranzacție la o dată ulterioară înainte de izbucnirea majoră din 2016. Acest nivel de rezistență arată și conceptul de suport devenind rezistență, iar rezistența devenind suport. În timpul falsificării, a devenit o zonă care deținea temporar acțiuni de preț, care pot fi văzute și în timpul breakout-ului înainte de a începe să atingă noi maxime.

Pentru a tranzacționa linia de trend a asistenței, puteți cumpăra atunci când acțiunea de preț îl atinge și apoi puteți plasa un stop-loss (cum ar fi 5,60 USD dacă ați cumpărat în noiembrie 2008) pentru când acțiunea de preț se încadrează sub linia de tendință a suportului. De asemenea, ați putea vinde atunci când tendința se sparge, deoarece ar indica faptul că piața va deveni descendentă (în acest caz linia de asistență nu s-a rupt).

Cei care ar putea recunoaște aceste linii de tendință pentru a forma o formă de triunghi ascendent, ar avea dreptate. Cu toate acestea, tiparele sunt un subiect diferit, care poate fi discutat separat.

Figura 6

În acest grafic al S&P 500 (SPX), se trasează o linie de tendință de rezistență folosind cele trei vârfuri (Figura 6). Pentru a tranzacționa acest lucru, ați aștepta ca prețul să rupă linia de tendință a rezistenței înainte de a cumpăra, cu un stop-loss pentru a reduce pierderile în cazul în care este o falsificare. Acest stop-loss ar fi plasat sub linia de trend.

Figura 7

În această diagramă a aurului (XAUUSD), suntem capabili să trasăm o linie de tendință de susținere și rezistență care formează un canal (Figura 7). Canalul formează un model numit „pană de cădere”, care este, în general, bullish. După ce modelul izbucnește, nivelul de rezistență este retestat, conceptul de rezistență devenind suport. Pentru a tranzacționa acest lucru, ați cumpăra dacă nivelul de rezistență al modelului izbucnește cu stop-loss dacă acțiunea de preț intră din nou în canal sau ați vinde dacă nivelul de suport se descompune, cu un stop-loss dacă acțiunea de preț merge înapoi în canal.

Figura 8

În Bitcoin (BTCUSD) (Figura 8), suntem capabili să trasăm o linie de tendință de rezistență împotriva celor patru vârfuri. Pentru a tranzacționa acest lucru, ați plasa comenzi peste unul dintre vârfuri pentru a le cumpăra odată cu izbucnirea liniei de trend a rezistenței. În acest caz, am plasat o linie de rezistență orizontală verde împotriva uneia dintre ele (care are, de asemenea, două atingeri care indică un nivel de rezistență puternic). Pentru un stop-loss, ați vinde dacă acțiunea de preț se va reveni sub linia de tendință a rezistenței. Alternativ, ați putea vinde odată ce acțiunea de preț scade sub linia de rezistență verde (deoarece rezistența poate deveni suport, iar dacă rupe linia de susținere, aceasta ar fi bearish. În exemplul anterior de aur, plasarea unui stop-loss sub o linie de tendință de rezistență orizontală nu ar fi funcționat, totuși ar fi fost încă o idee bună să facă acest lucru pentru a reduce pierderile cât mai repede posibil,

Sună ușor?

Nu te lăsa păcălit. Tranzacționarea nu este la fel de ușoară ca aceasta și este o disciplină care necesită o învățare extinsă. Adevărul este că 90% dintre comercianți pierd bani. Cu toate acestea, prin instruire și gestionarea corectă a banilor, puteți ajunge la 10% care nu. Aveți întotdeauna un plan de tranzacționare, utilizați stop-loss-uri pentru a vă reduce pierderile și continuați și nu tranzacționați niciodată cu lăcomie.

Aceasta este perspectiva autorului și este menită să fie folosită în scopuri educaționale. Acesta nu este un sfat financiar.

ads

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Bitcoin Stiri

BITCOIN – Ce este? Cum functioneaza ?

single-image

BITCOIN este o monedă digitală creată în 2009 de către Satoshi Nakamoto. Numele „creatorului” Bitcoin este mai mult un pseudonim decât o persoană care a creat această monedă care a revoluționat modul în care funcționează industria financiară.

Cum a apărut Bitcoin?

BitCoin. Adică o monedă din biți. În august 2008 o lucrare interesantă numită, „Bitcoin, un sistem peer to peer cu bani” a fost trimisă mai multor utilizatori interesați de criptografie. Lucrarea era scrisă de Satoshi Nakamoto, același programator(sau grup de programatori) care a(au) înregistrat în același an domeniul bitcoin.org. Identitatea lui Nakamoto este și astăzi necunoscută.

În ianuare 2009 s-a născut rețeaua iar Nakamoto a minat primul bloc, denumit blocul genetic, și a primit o răsplată de 50 de Bitcoins pentru asta.

Unul dintre primii contribuitori și susținători ai criptomonedei, care a fost și prima persoană care a tranzacționat Bitcoin, a fost programatorul Hal Finney.

View More Article
Bitcoin Investitii

MicroStrategy cumpără 205 bitcoin, in valoare de10 milioane de dolari

single-image

MicroStrategy Inc. MSTR, -3,94% a dezvăluit că tocmai a cheltuit 10,0 milioane de dolari în numerar pentru a cumpăra 205 de bitcoin BTCUSD, -4,05% vineri. Deținătorul de software pentru întreprinderi și bitcoin a declarat că a plătit un preț mediu de 48.888 USD pentru fiecare bitcoin, inclusiv taxe. Bitcoin a scăzut recent cu 1,1%, la 47.909 USD, în timp ce acțiunile MicroStrategy au scăzut cu 2,3% în tranzacționarea premarket. Compania a declarat că, din 5 martie, deține aproximativ 91.064 bitcoini, care au fost achiziționați la cheltuieli totale de 2,20 miliarde de dolari la un preț mediu de aproximativ 24.119 dolari pe bitcoin. Acțiunile MicroStrategy au crescut cu 96,9% în ultimele trei luni până joi, în timp ce prețurile bitcoin au crescut cu 156,4% și S&P 500 SPX,  1,95% a câștigat 1,9%.

View More Article
Bitcoin Stiri

Bitcoin scade sub 32.000 dolari

single-image

În ultimele zile valorile bitcoin scad foarte mult, iar acest lucru s-a observat foarte bine în cea de-a doua sesiune consecutivă când s-a pus presiune pe vânzare și de ce nu a alimentat temerile tuturor care au avut legătură cu ceea ce spun crypto-sceptici că reprezintă totalitatea problemelor speculative. Prin urmare prețul bitcoin a coborât astfel la mai mult de 10% în tranzacții, până la un minim de 33.494 dolari/unitate, înainte ca această criptomonedă să mai recupereze ceva din pierderi.

Mai cu seamă ieri, în jurul orei 18:50, ora României, această monedă virtuală se deprecia cu 7,7% față de referința de cu o zi înainte pe platforma numită BitStamp, la 34.500 dolari/unitate. Se știe deja că la începutul lunii bitcoin a atins o valoare maximă de peste 41.000 de dolari, iar de atunci a apărut și o volatilitate ridicată, astfel încât moneda bitcoin a început să se prăbușească fără să…

View More Article
ads