single-image

Comercianții cred că au o modalitate de a profita de NFT-uri fără a le cumpăra efectiv

ads

Comercianții cred că au o modalitate de a profita de NFT-uri fără a le cumpăra efectiv. Cumpărătorii trebuie să fie în continuare prudenți.

Un simbol digital de 6,6 milioane de dolari reprezentând un  clip animat al unui Donald Trump acoperit de graffiti  întins cu fața în jos în iarbă. Un lot de 1 milion de dolari de 34 de „colecții digitale” cunoscute sub numele de  CryptoPunks . Un token digital de 69.000 de dolari , inspirat de dogecoin,  reprezentând o imagine de pisică pixelată.

Etichetele de preț pentru aceste „jetoane nefungibile” sau NFT-uri ar putea părea descurajante, inaccesibile sau de-a dreptul ridicole pentru o persoană obișnuită.

De aceea, unii comercianți de criptomonede, mai degrabă decât să cumpere NFT-uri direct, cumpără jetoane digitale afiliate piețelor care au apărut pentru tranzacționarea NFT-urilor. În acest fel, comercianții pot paria pe creșterea industriei NFT fără a fi nevoie să facă all-in pe unele opere de artă digitale sau cărți de tranzacționare la prețuri ridicate.

Investitorii consideră că aceste jetoane „pot servi, într-un fel, ca pariu pe indici pe creșterea piețelor NFT pe care le alimentează”, a declarat Alex Gedevani, analist de cercetare la Delphi Digital.

Frenezia NFT

Potrivit Messari, un furnizor de date pentru piețele criptomonede, cele mai mari 10 jetoane digitale asociate cu platformele NFT s-au întors într-o gamă de prețuri de la un an la altul de la aproximativ 60% la 900%.

DEBIT token – ul, al blockchain Flow Labs Dapper-sprijinit, care alimentează platforma digitală de colecție NBA Top Shot, este de până 79% doar in zilele trecute șapte la o capitalizare de piață de 1,1 miliarde $, potrivit CoinGecko . (Săptămâna trecută, aproximativ 10.631 de pachete de videoclipuri despre baschet s-au vândut la blockchain-ul Flow vândute pentru un record de 1,05 milioane de dolari .)

Și într-un semn al cât de frenetic a devenit acțiunea de tranzacționare, simbolul ENJ , de la o companie de start-up numită Enjin, a crescut cu 50% pentru a depăși o evaluare de piață de 1 miliard de dolari. CoinDesk a raportat că Enjin plănuia să lanseze două noi oferte de produse axate pe NFT-uri. ENJ este listat pe burse mari de criptomonede, inclusiv Binance și FTX, și există chiar și contracte cu instrumente derivate care pot fi folosite pentru a paria pe preț.

Câștigurile supradimensionate oferă un memento despre cât de speculative au fost piețele criptomonedelor în trecut, cu profituri rapide posibile alături de riscuri abrupte.

„Deoarece NFT-urile trec printr-un ciclu de hype, acest lucru crește în mod natural prețul activelor asociate în mod similar cu NFT-urile”, a declarat Mason Nystrom, analist de cercetare la Messari, pentru CoinDesk. „Am văzut acest lucru întâmplându-se în ciclurile anterioare cu concurenții Ethereum, jetoanele de finanțare descentralizată (DeFi), astfel încât acest tip de reacție pe piață este destul de obișnuit.”

Chiar și unii directori ai industriei NFT sunt preocupați de cât de repede se măresc prețurile jetonelor. Ei caracterizează binge ca fiind parțial condusă de teama de a pierde, sau FOMO. De exemplu, tokenul WAX, WAXP, s-a triplat anul acesta la o valoare de piață de 175 milioane dolari.

„Începe cu consumatorii sau deținătorii de jetoane care nu sunt educați cu privire la modul în care creșterea ecosistemului NFT va beneficia de diferite blockchain-uri și care blockchains vor beneficia cel mai mult”, a declarat William Quigley, cofondator Worldwide Asset eXchange, o piață NFT. „Așadar, dacă nu faceți acest lucru, aruncați bani în mod aleatoriu pe baza comunicatelor de presă pe care le-ați citit.”

Raționalizarea pompei

Majoritatea NFT-urilor sunt jetoane digitale create deasupra rețelei blockchain Ethereum în conformitate cu standarde cu destinație specială cunoscute sub numele de ERC-721 sau ERC-1155. Deoarece sunt unice, valoarea lor este mai subiectivă și valoarea lor este în ochiul privitorului.

Jetoanele platformei, în schimb, utilizează cele mai comune ERC-20 sau alte standarde similare de jetoane pe blockchain-uri non-Ethereum. Sunt distribuite și tranzacționate mai larg, astfel încât valoarea lor justă este determinată de piață. Multe dintre ele sunt listate la bursă, astfel încât prețurile sunt mai transparente.

Ce sunt ei? Acest lucru necesită mai multe cercetări. S-ar putea să pară acțiuni într-o companie, dar sunt într-adevăr mai asemănătoare cu jetoanele „utilitare” interne care ar putea beneficia de volumele de tranzacționare crescute pe o anumită platformă sau ca „jetoane de guvernanță” care ar putea oferi deținătorilor un cuvânt de spus în reguli din piață și, probabil, în cele din urmă, o parte din plăți.

Citiți mai multe: Ce sunt NFT-urile și cum funcționează?

De exemplu, ambele Rarible lui Rari și WAX lui WAX indicativele sunt jetoane de guvernare pentru platformele de tranzacționare NFT respective, în cazul în care titularii de jeton pot câștiga recompense din comisioane de tranzacționare în timp ce votul pentru upgrade – uri ale platformei. ENJ ‘s ENJ , pe de altă parte, este un simbol de utilitate al Enjin, care necesită ENJ ca garanție pentru a emite elemente fungibile sau nefungibile noi pe platforma de jocuri.

Din perspectiva investitorului, evaluarea NFT – urilor individuale, cum ar fi CryptoPunks – personaje de colecție cu dovezi de proprietate stocate pe blockchain-ul Ethereum – necesită experiență și cunoștințe, a spus Nystrom la Messari. Colecții, sport – trebuie să știi în ce te bagi.

Investiția în NFT-uri „necesită ca un investitor să aibă exactă dreptate – similar cu pariurile pe care o companie de plăți bitcoin le va reuși – mai degrabă decât să fie corect direcțional, așa cum parierea bitcoin va avea succes”, a adăugat Nystrom.

Deoarece multe dintre aceste jetoane sunt construite pe standardul de jetoane ERC-20, ele oferă, de asemenea, mult mai multă lichiditate și, ca urmare, „este mult mai accesibilă pentru alocatori de capital mai mari decât pentru NFT-uri”, potrivit lui Delphi Gedevani.

Riscurile cresc odată cu creșterea prețurilor

“Este important să fii precaut, deoarece NFT-urile sunt o clasă de active în stadiu incipient și lucrurile devin spumoase”, a spus Gedevani. „Există o mulțime de emisiuni NFT care vor intra pe piață în viitor.”

Odată cu aprecierea crescândă a multora dintre aceste jetoane, presiunea oricărei vânzări pe termen scurt este de asemenea ridicată.

Fluxul, de exemplu, are o ofertă de circulație foarte scăzută , mulți investitori cumpărând jetonul la un preț foarte mic.

„Probabil vom vedea unele vânzări pe termen scurt odată ce jetoanele vor începe să investească, mai ales având în vedere că atât investitorii instituționali, cât și cei cu amănuntul au crescut mulți multipli, deoarece au avut prețuri de achiziție inițiale foarte mici – 0,1 USD per flux – în unele cazuri, cum ar fi licitația CoinList ”. A spus Nystrom.

sursa:coindesk.com

ads

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Bitcoin Stiri

BITCOIN – Ce este? Cum functioneaza ?

single-image

BITCOIN este o monedă digitală creată în 2009 de către Satoshi Nakamoto. Numele „creatorului” Bitcoin este mai mult un pseudonim decât o persoană care a creat această monedă care a revoluționat modul în care funcționează industria financiară.

Cum a apărut Bitcoin?

BitCoin. Adică o monedă din biți. În august 2008 o lucrare interesantă numită, „Bitcoin, un sistem peer to peer cu bani” a fost trimisă mai multor utilizatori interesați de criptografie. Lucrarea era scrisă de Satoshi Nakamoto, același programator(sau grup de programatori) care a(au) înregistrat în același an domeniul bitcoin.org. Identitatea lui Nakamoto este și astăzi necunoscută.

În ianuare 2009 s-a născut rețeaua iar Nakamoto a minat primul bloc, denumit blocul genetic, și a primit o răsplată de 50 de Bitcoins pentru asta.

Unul dintre primii contribuitori și susținători ai criptomonedei, care a fost și prima persoană care a tranzacționat Bitcoin, a fost programatorul Hal Finney.

View More Article
Bitcoin Investitii

MicroStrategy cumpără 205 bitcoin, in valoare de10 milioane de dolari

single-image

MicroStrategy Inc. MSTR, -3,94% a dezvăluit că tocmai a cheltuit 10,0 milioane de dolari în numerar pentru a cumpăra 205 de bitcoin BTCUSD, -4,05% vineri. Deținătorul de software pentru întreprinderi și bitcoin a declarat că a plătit un preț mediu de 48.888 USD pentru fiecare bitcoin, inclusiv taxe. Bitcoin a scăzut recent cu 1,1%, la 47.909 USD, în timp ce acțiunile MicroStrategy au scăzut cu 2,3% în tranzacționarea premarket. Compania a declarat că, din 5 martie, deține aproximativ 91.064 bitcoini, care au fost achiziționați la cheltuieli totale de 2,20 miliarde de dolari la un preț mediu de aproximativ 24.119 dolari pe bitcoin. Acțiunile MicroStrategy au crescut cu 96,9% în ultimele trei luni până joi, în timp ce prețurile bitcoin au crescut cu 156,4% și S&P 500 SPX,  1,95% a câștigat 1,9%.

View More Article
Bitcoin Stiri

Bitcoin scade sub 32.000 dolari

single-image

În ultimele zile valorile bitcoin scad foarte mult, iar acest lucru s-a observat foarte bine în cea de-a doua sesiune consecutivă când s-a pus presiune pe vânzare și de ce nu a alimentat temerile tuturor care au avut legătură cu ceea ce spun crypto-sceptici că reprezintă totalitatea problemelor speculative. Prin urmare prețul bitcoin a coborât astfel la mai mult de 10% în tranzacții, până la un minim de 33.494 dolari/unitate, înainte ca această criptomonedă să mai recupereze ceva din pierderi.

Mai cu seamă ieri, în jurul orei 18:50, ora României, această monedă virtuală se deprecia cu 7,7% față de referința de cu o zi înainte pe platforma numită BitStamp, la 34.500 dolari/unitate. Se știe deja că la începutul lunii bitcoin a atins o valoare maximă de peste 41.000 de dolari, iar de atunci a apărut și o volatilitate ridicată, astfel încât moneda bitcoin a început să se prăbușească fără să…

View More Article
ads