single-image

Moneda LUNA (Terra)

ads

 

Moneda LUNA  (Terra)

Terra este o platformă blockchain descentralizată care profită de avantajele stablecoinelor creați o alternativă viabilă la monedele fiat.

Terra este o rețea de plăți bazată pe blockchain cu sediul în Coreea și recunoscută pe scară largă cu peste 2 milioane de utilizatori activi.

Ecosistemul Terra

Terra construiește o nouă infrastructură financiară.Rețeaua funcționează pe o familie de monede stabile, fiecare legată de monede fiat majore. Toate activele sunt stabilizate algoritmic cu jetonul de guvernare și jetonul de pariuri Terra, Luna.

Aplicație de plată construită pe platforma TerraChai. A devenit una dintre cele mai populare aplicații blockchain, peste 3% din populația Coreei de Sud folosind Chai pentru a plăti bunuri și servicii pe site-urile de comerț electronic. Începând din august 2020, Chai are peste 1,9 milioane de utilizatori și are venituri anuale de 1 miliard de dolari.

Terra și-a lansat și propriul protocol DeFi Anchor.

luna terra
luna

Jetoane Terra și LUNA

Luna ca activ de plecare pentru participarea lape care familia Terra de stablecoins se bazează pe stabilitatea și valoarea sa, acționează ca o garanție pentru întreaga economie Terra, care este alimentată de algoritmul PoS. Luna poate fi stocată și vândută la fel ca un activ criptografic obișnuit, dar utilizarea sa principală este miza.

Terra este moneda „stabilă” cu care se încarcăpromovează moneda digitală. Este imun la volatilitatea prețurilor. Prețul Terra este legat de un coș de valute. Când rata de schimb Terra scade, rezerva cumpără Terra pe piață și o arde, reducând oferta de bani astfel încât nivelul prețului să fie egal cu oferta de bani. Atunci când rata de schimb Terra este mai mare decât prețul, sistemul creează un nou Terra.

Rezervele sunt menținute prin utilizarea Luna – utilizatorii sunt motivați să depună Luna în rezervă, deoarece depozitele generează venituri din comisioanele de tranzacție colectate din rețea.

În prezent, în familia stablecoinelor TerraInclude: KRT (Terra stablecoin legat de câștigul coreean), UST (Terra stablecoin legat de dolarul SUA), MNT (Terra stablecoin legat de togrogul mongol), SDR (Terra stablecoin legat de FMI SDR).

De unde să cumpărați LUNA?

Volumul principal al vânzărilor de token LUNA va ajunge la Binance, în 4 perechi de schimb:

• LUNA / BTC;

• LUNA / USDT;

• LUNA / BNB;

• LUNA / BUSD.

Peste 20 de schimburi populare acceptă altcoins în perechi cu diverse criptomonede.

LUNA LIVE STATS

ads

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Bitcoin Stiri

BITCOIN – Ce este? Cum functioneaza ?

single-image

BITCOIN este o monedă digitală creată în 2009 de către Satoshi Nakamoto. Numele „creatorului” Bitcoin este mai mult un pseudonim decât o persoană care a creat această monedă care a revoluționat modul în care funcționează industria financiară.

Cum a apărut Bitcoin?

BitCoin. Adică o monedă din biți. În august 2008 o lucrare interesantă numită, „Bitcoin, un sistem peer to peer cu bani” a fost trimisă mai multor utilizatori interesați de criptografie. Lucrarea era scrisă de Satoshi Nakamoto, același programator(sau grup de programatori) care a(au) înregistrat în același an domeniul bitcoin.org. Identitatea lui Nakamoto este și astăzi necunoscută.

În ianuare 2009 s-a născut rețeaua iar Nakamoto a minat primul bloc, denumit blocul genetic, și a primit o răsplată de 50 de Bitcoins pentru asta.

Unul dintre primii contribuitori și susținători ai criptomonedei, care a fost și prima persoană care a tranzacționat Bitcoin, a fost programatorul Hal Finney.

View More Article
Bitcoin Investitii

MicroStrategy cumpără 205 bitcoin, in valoare de10 milioane de dolari

single-image

MicroStrategy Inc. MSTR, -3,94% a dezvăluit că tocmai a cheltuit 10,0 milioane de dolari în numerar pentru a cumpăra 205 de bitcoin BTCUSD, -4,05% vineri. Deținătorul de software pentru întreprinderi și bitcoin a declarat că a plătit un preț mediu de 48.888 USD pentru fiecare bitcoin, inclusiv taxe. Bitcoin a scăzut recent cu 1,1%, la 47.909 USD, în timp ce acțiunile MicroStrategy au scăzut cu 2,3% în tranzacționarea premarket. Compania a declarat că, din 5 martie, deține aproximativ 91.064 bitcoini, care au fost achiziționați la cheltuieli totale de 2,20 miliarde de dolari la un preț mediu de aproximativ 24.119 dolari pe bitcoin. Acțiunile MicroStrategy au crescut cu 96,9% în ultimele trei luni până joi, în timp ce prețurile bitcoin au crescut cu 156,4% și S&P 500 SPX,  1,95% a câștigat 1,9%.

View More Article
Bitcoin Stiri

Bitcoin scade sub 32.000 dolari

single-image

În ultimele zile valorile bitcoin scad foarte mult, iar acest lucru s-a observat foarte bine în cea de-a doua sesiune consecutivă când s-a pus presiune pe vânzare și de ce nu a alimentat temerile tuturor care au avut legătură cu ceea ce spun crypto-sceptici că reprezintă totalitatea problemelor speculative. Prin urmare prețul bitcoin a coborât astfel la mai mult de 10% în tranzacții, până la un minim de 33.494 dolari/unitate, înainte ca această criptomonedă să mai recupereze ceva din pierderi.

Mai cu seamă ieri, în jurul orei 18:50, ora României, această monedă virtuală se deprecia cu 7,7% față de referința de cu o zi înainte pe platforma numită BitStamp, la 34.500 dolari/unitate. Se știe deja că la începutul lunii bitcoin a atins o valoare maximă de peste 41.000 de dolari, iar de atunci a apărut și o volatilitate ridicată, astfel încât moneda bitcoin a început să se prăbușească fără să…

View More Article
ads